Parts Sales Engineer (M/V)

Wijchen, Nederland
Solliciteer
12 dagen geleden Vast € 1820 - 2570 per maand
Categorie: Techniek
Branche: Retail
Uren per week: 38 - 40
Ervaring: Starter, 0 ervaringsjaren
Opleidingsniveau: MBO of gelijkwaardig

Het is een uitdagende en zelfstandige functie waarin je toegevoegde waarde biedt aan klanten door het inventariseren van klantbehoeftes en door inzichtelijk te maken en mee te denken over mogelijke oplossingen voor de klant.  

 
Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent onderdeel van een team van Parts medewerkers en bent verantwoordelijk voor klant ontwikkeling en acquisitie van nieuwe klanten.
 • Je initieert en coördineert commerciële activiteiten.
 • Je maakt offertes, verwerkt orders en maakt/houdt contact met bestaande en nieuwe klanten in binnen en buitenland.
 • Je initieert kansen en verbetert klantperformance d.m.v. klantcontact, rapportages (performance dashboard) en analyses.  
 • Je stimuleert de klant naar optimale samenwerking d.m.v. perfecte aansluiting van elkaars bestel- en verwerkingsprocessen.
 • Je helpt mee met de ontwikkeling en automatisering van het offerte en orderproces.  
 • Je helpt mee om de zichtbaarheid en vindbaarheid van onderdelen online te verbeteren om de onlinesales te laten vergroten. 

 
Wij vragen:
Als Parts Sales Engineer beschik je over commerciële en analytische vaardigheden die je goed weet te combineren met een praktische hands-on mentaliteit en je technische kennis. Je bent bedreven in contact met klanten, weet goed om vraag en aanbod met elkaar te matchen en kan commerciële acties initiëren en coördineren. Je hebt affiniteit met motoren en B2B sales.
Je kunt gestructureerd werken in een vaak hectische omgeving, en je beschikt over een probleem-oplossend vermogen. Daarnaast heb je analytische capaciteiten om op basis van data uit het ERP-systeem, verkoop en inkoop analyse te maken.  
 
Je beschikt minimaal over een afgeronde mbo-opleiding (bij voorkeur met motor technische inhoud) aangevuld met vakgerichte trainingen in bijvoorbeeld commercie en communicatie. Je werkt klantgericht, je bent een teamplayer met een hands-on mentaliteit, je bent proactief, staat stevig in je schoenen en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
Daarnaast beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal (Frans/Duits/Spaans of andere taal is een pré) in woord en geschrift. Verder heb je kennis van en ervaring met ERP-systemen (bij voorkeur Exact Globe) en ben je bedreven in werken met Officeapplicaties zoals Excel.  
 

Wij bieden:

 • Een zeer afwisselende baan in een gezonde en groeiende internationale onderneming
 • Een prettige werkomgeving en een uitstekende sfeer
 • Een organisatie met korte communicatielijnen
 • Een grote mate van zelfstandigheid en zelfontplooiing
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden passend bij deze uitdagende functie 
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Tags
Tags
sales
engineer
Wijchen
verkoop
Afwisselend
Vaardigheden
Vaardigheden
mbo
sales
techniek
verkoop
technische kennis
communicatieve vaardigheden
gestructureerd
teamplayer
analytische kennis
ERP systemen
Vergelijkbare vacatures